To normalne. Propozycje dotyczą tras, a nie osób, więc ta sama osoba może pojawić się kilka razy, gdy:
- ma kilka podobnych tras, np. dodała ten sam przejazd dwa razy albo ma trasy z lekko różnymi godzinami lub adresami,
- wybrała rolę „Kierowca lub pasażer” – wtedy może być widoczna i jako kierowca, i jako pasażer.
Możesz wybrać dowolną z tych propozycji – to ta sama osoba. Wyślij prośbę o rezerwację albo napisz do niej na czacie.
Sprawdź też swoje trasy: jeśli sam masz dwie podobne trasy, inni widzą Cię podwójnie. Zbędną trasę usuniesz w zakładce Trasy. Więcej: Jak usunąć trasę albo odwołać przejazd w wybranym dniu?
Masz pytania? Napisz do nas przez formularz kontaktowy.
This post is also available in: angielski
polski
English